Ons bedrijf

Wie zijn we en wat doen wij?

Ontstaan

Troost Staphorst begon in 1984 kleinschalig aan de Oude Rijksweg in Staphorst. Door een toenemende vraag van bestaande en nieuwe klanten namen we in 1987 een nieuw bedrijfspand aan de Industrieweg in gebruik. Door de jaren heen breidde ons bedrijf steeds uit. Dat resulteert in een huidige fabriek met 6000 m2 productieruimte en 4000 m2 magazijn.


Materiaal

Wij maken onze producten van duurzame grondstoffen die we zelf importeren. Door eigen inkoopkanalen en lokale contacten garanderen we een constante kwaliteit. Ook onze eigen droogfaciliteiten dragen hieraan bij. We houden het hele inkoopproces zelf in handen. Zo spelen we maximaal in op de wensen van de klant. Vrijwel al ons hout heeft het FSC dan wel PEFC-keurmerk

Bewerkingen

Om zo flexibel en volledig mogelijk te zijn, beschikken we over een modern machinepark. De meeste bewerkingen voeren wij in eigen beheer uit. Daarnaast hebben we een complete montage- en assemblageafdeling. Indien gewenst beitsen, lakken of oliën we de producten in onze eigen spuiterij.

Naast totaallevering behoort ook toelevering tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan lijmwerk, CNC-freeswerk, 4-zijdig schaafwerk of schuurwerk.